Karneval 10. března 2012

01.04.2012 19:21

Druhou březnovou sobotu jsme se s mládeží sešli ve sboru už v dopoledních hodinách a začali chystat karnevalové odpoledne.

A když bylo občerstvení a tombola připravena, sál slavnostně vyzdoben, zasedli jsme ke stolu k výborným palačinkám, které pro nás připravila Adéla. A po krátkém odpoledním klidu, nás čekal ještě jeden zásadní úkol – udělat ze sebe karnevalové masky. Než se Šebestová, Oheň, Princezna a Myška naparádily, Mach už vítal první příchozí.

Přišlo tolik krásných masek! Od princezen, přes víly, žabičky, hasiče, indiánskou rodinku, pohádkové postavičky až po čarodějnice. A všichni do jednoho se veselili, tancovali, zpívali a řádili.

Odpoledne bylo vyplněno spoustou her. Děti nosily na lžíci pingpongový míček a trénovaly tak svoji rovnováhu, se zavázanýma očima pojmenovávaly věci nebo cvičily přesnost házením kroužků na tyčky. A tentokrát se do karnevalového veselí aktivně zapojili i rodiče! Se svými dětmi-trakárky běhali jako o život, aby svým nejdražším vyhráli tiskátko. Za každou splněnou hru totiž bylo odměnou tiskátko a za všechna nasbíraná tiskátka si na konci karnevalu každý odnesl malý balíček dobrot.

Mimo jiné se všichni – děti i dospělí – utkali v soutěži o nejlepší masku. Obecenstvo vyvolilo z řad dětí Jonáška Bořka Stavitele a princeznu Anežku. A mezi dospělými byl tak vyrovnaný boj, že jsme ocenili dokonce tři masky: Brouka Viktora Pytlíka, Myš Adélu a Oheň Magdu.

Další hvězdou odpoledne byl Chytráček. S Danešem a Hankou nám zahráli krásné a jako vždy poučné divadlo o Marii, Martě a jejich bratru Lazarovi a každému darovali omalovánky.

Po celou dobu byly k mání lístky do tomboly a ve druhé půlce karnevalu tombola vyvrcholila vyhlašováním a rozdáváním cen. (Ceny do tomboly poskytly hlavně Magdy Švábová či Valášková. Děkujeme!)

Se stmíváním se začaly děti pomalu vytrácet, ale taneční rej v sále trval ještě dlouho po plánovaném ukončení. A tak jsme se konečně mohli přidat i my organizátoři a tancovat na Makarénu nebo ptačí tanec jako za mlada.

Když odešli poslední návštěvníci, zahájili jsme úklid, který jsme si zpestřili jak jinak než hudbou a tancem! A dojídáním jídla, které se nesnědlo. Což nám tedy vůbec nevadilo!

Z toho dne jsme odcházeli sice unavení, ale nadmíru spokojení. Není nic lepšího než vidět radost v tolika dětských očích J

Lenka Nosková 

PS. Fotky z karnevalu budou k vidění na stránkách mládeže - https://mladezcbnmnm.webnode.cz/.

 

—————

Zpět